به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ثمره هاشمی صبح سه شنبه در مراسم افتتاح طرح جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب جزیره هرمز با گرامیداشت روز ملی خلیج فارس، این روز را یادآور رشادتهای گذشتگان دانست که هرگز تسلط بیگانگان را بر جزایر و آبهای نیلگون خلیج فارس نپذیرفته اند.
وی تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی محرومیتهای بسیار عمیق و وسیعی که در سراسر کشور وجود داشته، مرتفع شده است.
مشاور وزیر نیرو از تکمیل این طرح اظهار خرسندی کرد و گفت: افتتاح این طرح کمک بزرگی به حفظ سلامت و بهداشت مردم جزیره ، بازچرخانی آب و استفاده از پساب تصفیه خانه جهت مصارف کشاورزی محسوب می شود.
وی افزود: با وجود اینکه کشور ما کشوری خشک و کم آب است، خوشبختانه این چالش کم آبی که طی سال های اخیر به عنوان یکی از مشکلات اصی مردم جزایر بوده، تا حد زیادی رفع شده است.
مقام عالی آبفای کشور با اشاره به هزینه بالا و زمان بر بودن پروژه های آبرسانی و تولید آب در جزایر، بر ضرورت صرفه جویی ساکنان این جزیره تاکید کرد.
در ادامه این مراسم، مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان با اشاره به اینکه امکان دفع فاضلاب جزیره هرمز به صورت سنتی وجود نداشته، اجرا و تکمیل طرح فاضلاب هرمز را حاصل توجه ویژه مقام معظم رهبری به این جزیره عنوان کرد.
حسین خادمی افزود: با تامین اعتبار مورد نیاز طرح فاضلاب هرمز از سوی دفتر مقام معظم رهبری، این طرح در کوتاهترین زمان ممکن آماده بهره برداری شد.
وی همچنین مشکل روان آبهای فاضلاب و رفع بوی نامطبوع آن و افزایش سطح بهداشت جزیره را از عمده مزیتهای اجرای این طرح دانست.
خادمی اظهار امیدواری کرد: با حضور مشاور وزیر نیرو در این جزیره و بررسی دقیق مشکلات طرح های آبفا، پیگیریهای لازم برای رفع این معضلات صورت گیرد.
مدیرعامل آبفای هرمزگان گفت: هدف از اجرای این طرح تامین شرایط بهداشتی برای زندگی مردم جزیره، پاک نگه داشتن محیط زیست، حذف آلودگیهای موجود در سطح شهر، تصفیه فاضلاب به لحاظ استفاده از پساب در بخش کشاورزی و استفاده از کود حاصل از تصفیه فاضلاب و ایجاد شرایط مناسب زیستی برای ساکنان این جزیره بوده است.
خادمی افزود: عملیات اجرایی این طرح شامل شبکه جمع آوری فاضلاب به طول 27 کیلومتر، ایستگاه پمپاژ فاضلاب، خط انتقال تحت فشار فاضلاب به طول پنج هزار متر، تصفیه خانه فاضلاب و ایستگاه پمپاژ فاضلاب بوده که ایستگاه پمپاژ در محدوده ضلع شرقی منطقه مسکونی جزیره هرمز جانمایی شده و کل فاضلاب حاصل از شبکه جمع اوری را با دبی حداکثر 85 لیتر در ثانیه پمپاژ می کند.
وی اضافه کرد: فاضلاب تولیدی از محل همچنین به دلیل شرایط خاص منطقه از نظر جنس زمین و میزان تراوش آب ، اجرای لیفت فاضلاب دوم نیز در ضلع غربی جزیره به طرح اضافه و تکمیل شده است.
به گفته خادمی این طرح با اعتبار 110 میلیارد ریال اجرایی شده و جمعیتی بالغ بر شش هزار نفر را تحت پوشش دارد.
با حضور مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، طرح جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب جزیره هرمز افتتاح شد.
نظر شما